Violent Night: een kerstfilm kijken met een verdomde moorddadige kerstman (2024)

Erika Jonka 30 november 2022,

Leestijd: 4 minuten

Violent Night: een kerstfilm kijken met een verdomde moorddadige kerstman (2)

Wil je lekker ouderwets flauwvallen terwijl je naar een kerstfilm kijkt met een opbeurend einde en een prachtige boodschap voor de hele wereld? Ga daar dus niet heenEen gewelddadige nacht.

Kerstfilm in 52 afleveringen van Metro'sFilmrecensie van de weekper jaar, dat hoort er natuurlijk bij. Tenzij er geen kerstfilms meer zijn. Maar was dit ooit het geval? De poster – en zeker de titel – trok mijn aandachtEen gewelddadige nacht. De film Jingle Bells Jingle Bells is vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen te zien.

Gewelddadige nacht: niets om bij stil te staan

Stille Nacht Heilige Nacht? Nou ja, pas met Kerstmis 2023, na het kijken, moeten we stoppenEen gewelddadige nacht. We zien de hel, verdoemenis, moord en de moord op de Kerstman in plaats van cadeautjes in dit avontuur dat een thriller, actiefilm of komedie genoemd kan worden. Er zal tijdens deze gewelddadige nacht volop seks zijn, maar er valt ook genoeg te lachen.

Het verhaal van de gewelddadige nacht

Een gewelddadige nachtis een duistere kerstthriller die je niet elk jaar verwachtAlleen thuis1, 2, 3, 4, 5, . 6, 7, 8, 9 en de volgende 10 of allemaalKerstfilms op Netflixvergaderingen. Een team huurlingen breekt op kerstavond in in het huis van de rijke familie Lightning en gijzelt iedereen in het huis. De dieven hebben het gemunt op een zeer rijk gevulde kluis van een weduwe met een nogal ruwe, eh... mond. Hij noemt bijvoorbeeld mensen aan de telefoonHanesuger, wat binnenkort zal resulteren in de vertaling van ‘klootviool’ in de Nederlandse bioscopen. De meedogenloze gijzelnemers onder leiding van Scrooge (John Leguizamo) hadden niet gerekend op de aanwezigheid van de Kerstman, gespeeld door David Harbor (Zwarte weduwe,Vreemdere dingen). Ze ontdekken al snel dat hun lieve jeugdvriend ook een heel andere kant heeft. En wat voor…

Kindervriend is een woord dat niet helemaal past bij de Kerstman die we aan het begin van de film zien. Hij drinkt het ene biertje na het andere aan de bar van een pub in Bristol, en de kerstmuziek brengt je meteen in kerstsfeer in je bioscoopstoel. De Kerstman klaagt dat hij de tel kwijt is hoeveel jaar hij de rol voor kinderen al speelt: "Jullie hebzuchtige varkens, jullie kleine junkies, op naar weer een klote kerst."

Violent Night: een kerstfilm kijken met een verdomde moorddadige kerstman (3)

Tranen van een stille nacht

Is het iets, een kerstfilm die een beetje anders aanvoelt dan de vorige?stille Nacht- tranen die we gewend zijn? “Elk jaar als je een nieuwe kerstfilm ziet, leg je de lat lager”, zegt een journalist tijdens een perspresentatieEen gewelddadige nacht. Wellicht had hij gelijk, maar ook deze meneer met een kritische pen zal verrast worden door deze film van regisseur Tommy Wirkola.

Een gewelddadige nachthet heeft tempo, uitstekende en vaak grappige dialogen, geweldige acteurs en werkelijk allerlei manieren om mensen te vermoorden. Of deze kerstfilm nog een ontroerend einde kent, verklappen we uiteraard niet. Maar waarMetrowaarschuwt van boven: één voor één sterven ze. En dit was rond één huis. Om alvast in de kerstsfeer te komen zien we ook de zoon des huizes (Alex Hassell, die een beetje op Fedja van Huêt lijkt en beweegt). Als Jason ontmoet hij zijn ex en hun jonge dochter Trudy tijdens een brutaal verstoord kerstfeest. Dit laatste speelt een belangrijke rolEen gewelddadige nacht. Dit pittige meisje, gespeeld door Leah Brady, is een aangename verrassing. Wat een briljante persoonlijkheid (en creatieve moordmachine), dit personage neemt toevallig contact op met de Kerstman via walkietalkie.

Violent Night: een kerstfilm kijken met een verdomde moorddadige kerstman (4)

Kerstman met bloed op zijn baard

Sterker nog, de Kerstman is bezig met een inhaalslagEen gewelddadige nachtTegen al die huurlingen met automatische wapens maakt hij geen schijn van kans. Maar goed, het heeft nuttige krachten uit een ver verleden, en Kerstmis is magisch, toch? Zo is ineens alles mogelijk. Zorgt voor een aantal leuke vechtscènes. Kerstster met een stokje? Je kunt er bijvoorbeeld iets aan doen. Eigenlijk is alles bij elkaar compleet overdreven en te raar om te beschrijven. Maar dat maakt deze kerstfilm waarin de Kerstman een uur lang met bloed aan zijn kin door het scherm dondert echt zo goed.

Beoordeling 5:4

MetroDe filmrecensie van deze week lees je elke woensdag ok. Nieuwe titels verschijnen altijd op donderdag in de Nederlandse bioscopen, inclEen gewelddadige nacht(soms ook op woensdag). Verslaggever Erik Jonk kiest er elke week één. Volgende week:Tijd van Armageddon, de komst van historische geschiedenis met een cast met alle sterren (Anthony Hopkins, Anne Hathaway, Jeremy Strong).

Ze vertelde hoe verslaggevers de beerput van Harvey Weinstein openden

Heeft u een fout ontdekt? Stuur ons een e-mail. Wij zijn u dankbaar.

Voor

Volgen

Violent Night: een kerstfilm kijken met een verdomde moorddadige kerstman (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5809

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.