De nieuwe NL Plan -batch is gebaseerd op organisaties die verband houden met de Chinese communistische partij (2024)

De Nederlandse partij neemt deel aan de Europese verkiezingen aanstaande donderdag, wat veel meer pro -China is dan voorkomt dat dit een aanvraag van RTL -nieuws is en geld volgt.Registratievertegenwoordigers hebben sterke pro-Chinese opvattingen, maar drukken ze alleen uit in de Chinese media.

Op het eerste gezicht is er weinig te zien in het NL -plan.en organisaties die deel uitmaken van het internationale indrukwekkende netwerk van de Chinese Communistische Partij, bekend als United Front.

Duizenden euro's van kammengroepen

NL -Plan ontving duizenden euro's voor financiële steun van organisaties die verplicht waren tot de politieke doeleinden van Beijing en onderdrukt de geluiden van dissidenten..

In totaal ontving het NL -plan 42.000 euro -donaties voor een aanzienlijk deel van de organisatie van United Front Network.

Directe lijn naar Beijing

De lijst met donoren omvat de Chinese Raad voor het Peace National Congress in Nederland.Dit betekent dat de alarmbellen meer experts veroorzaken.

Deze organisatie heeft faculteiten in veel landen en is ondergeschikt aan de Chinese organisatie van het moederbedrijf.

Lees ook: Amnesty: De Chinese overheid maakt studenten bang aan Nederlandse universiteiten

"Naar mijn mening is dit duidelijk geschreven of op zijn minst het uiterlijk van [buitenlandse interferentie, editie]", zegt een professor in hedendaags onderzoek China Frank Pijke.Organisatie voor ouders.

Als u vragen van RTL -nieuws hebt en het geld volgt over deze stroom van geld, zwijgt de partij in alle talen.

De lijst met donoren bevat tientallen organisaties, waaronder uitstekende pro-inkingsclubs zoals de National Federation of the Chinese Organisation's Nederlands (LFCON) en Hollands-Chinese handel.Het geld werd ook verplaatst.

Dit alles wordt ook vertaald in feestposities.

"Eerlijke Ord"

In het Chinese artikel van de United Times wordt het zelfs bekroond als het spel van de partij: "Ten eerste, het Nederlandse NL -plan tegen de onderdrukking van China uit de EU/VS en westerse landen" -gazeta.

En: "Het Nederlandse plan van de politieke partij is de enige politieke partij die zegt (...)" eerlijke woorden "voor China."

Je hoort niets over China in promotiefilms van het NL -plan.

Hij maakt China sterker

Een uitstekend partijlid drukt de niet-verontreinigde pro-kinpositie veel scherper uit.De herinnering aan de eerste communisten in Europa.

Dong runt de National Federation of the Chinese Youth Association, een organisatie die nauwe banden onderhoudt met de Chinese ambassade en deel uitmaakt van het huidige netwerk.betrokken bij de partij.

Verenigd Front

De Chinese overheid probeert de Chinese gemeenschappen in het buitenland te beïnvloeden via het netwerk van organisatie over de hele wereld.

Belangrijke spelers op dit netwerk zijn vaak Chinese ondernemers- of studentenorganisaties.

Lees ook: Chinese sponsoring van weekendsponsors

"De nationale en lokale Chinese autoriteiten vormen een groep organisaties in het buitenland.En ze zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen plaats is voor andere geluiden.Tegelijkertijd fungeert deze kudde ook als een reeks professionele operaties, "zegt Sense Hofstede, China, China, uitzit -onderzoeker bij het Clingendel Institute, Out.

"Dergelijke organisaties sponsoren de Nederlandse partij omdat het past bij het Chinese beleid om piekwaarden voor activiteit in het buitenlands beleid aan te moedigen."

Hoe dicht bij de band tussen het NL -plan en het Chinese netwerk van invloed wordt getoond tijdens de première van de verkiezingscampagne voor het Huis van Afgevaardigden eind vorig jaar.

Een dicht team met China

De campagnevergadering werd zelfs georganiseerd door de National Federation of Chin -organisaties in Nederland.

De voormalige voorzitter schrijft hierover: "Ik heb vaak deelgenomen aan educatieve cursussen voor kustleiders, zorgvuldig georganiseerd door Booreau voor Almrez Chinees."

Tijdens de vergadering eindigt directeur LFCON niet met de betrokkenheid van de organisatie bij het NL -plan: "We hebben samengewerkt om de chef Kuen Khan en zijn NL -plan naar de kamer van de afdeling te sturen, zodat de Chinezen een vertegenwoordiger in het Huis van Afgevaardigden kunnen hebben . "

Het LFCON en NL -plan willen niets zeggen over de band tussen twee organisaties en alle vragen over dit onderwerp negeren.

De basis van de promotie van China

Chan, zoon van Chinese ouders geboren in Amsterdam, werkte in het verleden bij het ministerie van thuis en het milieu, en begon later als ondernemer te werken voordat hij zich op de politiek concentreerde.

In 2015 richtte de Chan Boc Foundation de stichting op.

Deze basis van de promotie van China is niet van de zijkant gescheiden.Verloren in de schaduw.

Maatschappij onder controle

Hofstede kondigt aan dat de motieven van mensen in het huidige netwerk ook persoonlijker zijn: waar geloof, zakelijke belangen of hoe je de samenleving (en de communistische partij) kunt laten zien dat je werkt aan het verspreiden van een Chinese positie zonder de noodzaak van directe druk.

"Dit is een gevolg van een kudde organisaties die de samenleving onder controle houden.Uiteindelijk handhaaft de Chinese Communistische Partij het leven van de samenleving in de rij, "zei Hofstede.

Traagheid in het systeem

Hoogleraar grondwettelijk recht Wim Voermans maakt zich ook zorgen over een schaduwrijk gebied waarin de eerste partijen kunnen worden gevonden.

"Dit is een gevoeligheid in het systeem.We hebben een grote zone vrij van een regel, die nieuwe toekomstige sites op verschillende manieren mogelijk maakt, zonder zichtbaarheid.

De kans dat het NL -plan het parlement van Europa zal bereiken, is klein.

geen commentaar

De leider van de Kuen Chan -partij weigert samen te werken in een interview met RTL en volgt het geld dat -plan enkele weken heeft ontvangen voor zijn antwoord.

LFCON en Chinese Peace Council van ZJ.National in Nederland heeft niet gereageerd op repetitieve verzoeken om opheldering.

Dong Lili beantwoordt geen significante vragen over haar opvattingen en banden met United Front.In een kort telefoongesprek, zegt hij, ondanks het feit dat hij een voormalige -MP -kandidaat is en nog steeds nauw betrokken is bij het NL -plan, "niet geïnteresseerd in politiek.

De nieuwe NL Plan -batch is gebaseerd op organisaties die verband houden met de Chinese communistische partij (3)

Weet je er meer over, meld je misbruik?Klik hierOm ons berichten en foto's te sturen via WhatsApp naar dit nummer:+31641663754of mail naaronderzoek@rtl.nl.We denken dat we uw gegevens kunnen verwerkenVertrouwelijkheidsovereenkomst.

Matthias Pauw, Roland Strijker Og Koen de Regt

Chinese communistische partijKeuzePolitiekEuropese parlementsverkiezingen

De nieuwe NL Plan -batch is gebaseerd op organisaties die verband houden met de Chinese communistische partij (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5907

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.