Çılgın Dondurma Makinesi: Dondurma satıcısı sanatçıya dönüştü (2024)

Günümüzde bir dondurma satıcısı sosyal medyada fenomen haline geldi. Çünkü 'Kalbimsin' adıyla tanıtılan şarkıyla müşterilerle dans etti. Bu dondurmacının Türk ismi Mehmet Dinç'tir, ancak dondurmacının adı olan 'Çılgın Dondurmacı' olarak da bilinir. Anlamı da ilginç: Çılgın Türkçede deli demek, Dondurmaci ise dondurma demek. Yani Çılgın Dondurmacı Çılgın Dondurma Satıcısı olarak anılıyor.

Mehmet Dinç'in dans ettiği 'Kalbimsin' şarkısını da bizzat Dinç seslendiriyor. Müzikleri İhsan Bolkar Aydos'a, sözleri ve melodisi ise Shaymaa Abdalla'ya ait. Dansının koreografı da Dinç'ten.

Yer

Mehmet Dinç, Antalya'nın Lara ilçesinde faaliyet gösteren 'Çılgın Dondurmacı' butiğidir. Antalya Lara semtinde Akkapark alışveriş merkezinin ortasında yer almaktadır.

Dondurma salonunun önünde sadece genç hanımlar değil, yaş sınırı olmayan insanlar da dans ediyor. Aradaki fark, satıcının kendisinin de alıcının dansına ayak uydurma yeteneğini göstermesi, seyircinin ise etraflarında olup bitenlerden keyif almasıdır.

Gece hissi

Çılgın Dondurma Makinesi: Dondurma satıcısı sanatçıya dönüştü (1)Çılgın Dondurmacı'nın muazzam popülaritesi, Instagram'da 1,2 milyon, TikTok'ta 17 milyon, YouTube kanalında ise 1,5 milyondan fazla takipçiye ulaşmasını sağladı. 'Kalbimsin' şarkısı eşliğinde dans ettiği popüler video 19 milyondan fazla izlendi ve bu sayı her geçen gün milyonlara ulaşırken, diğer videoları da milyonu aşkın izlenme sayısına ulaştı.

Dondurma alıcılarının sayısı da oldukça arttı. Türk medyasına göre her gün yüzlerce kişi dükkanına geliyor ve günlük dondurma satışı 100 kg'ı aştı.

Eğlence sırasında satılır

Mağazasının sloganı şu: "Biz sadece dondurma satmıyoruz, aynı zamanda dans ediyoruz, şarkı söylüyoruz ve eğlendiriyoruz." Böylece çeşitli dans videoları çeşitli sosyal medya sitelerinde viral hale gelirken, Mehmet Dinç Türkiye'de bir gecede ünlü oldu.

Yakın zamanda yayınlanan bir videoda özel ihtiyaçları olan bir kişiye dondurma verirken görüldü. Dinç'in, kişiyi besledikten sonra kalan dondurmayı kendisinin yemesi, videoda herkesin kendisini övmesine neden oldu.

Artık insanlar sadece dondurmasını almak istemiyor, aynı zamanda ona bakmak, onunla fotoğraf çektirmek ve şarkısı eşliğinde dans etmek de istiyor.

Dansı birçok turistin ilgisini çekti ve bu nedenle turistler onunla tanışmak istediği için turizm şirketleri meşgul.

Onun kökleri

Mehmet Dinç veya Çılgın Dondurmacı 1982 yılında Hatya Antalya'da doğdu, dolayısıyla doğum yeri Hatya Antalya'dır. Dinde İslam'a uymaktadır ve uyruğu Türk'tür. Varlıklı bir aileden gelmediği için 16 yaşında Kıbrıs'a taşındı. 18 yaşında burada inşaatta çalışmaya başladı. Bu süre zarfında dans etti ve şarkılar söyledi ancak o dönemde yeterince popülerlik kazanamadı. 2004 yılında Kıbrıs'tan Antakya'ya dönerek Mostafa Kamal Üniversitesi İşletme Enformasyon Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra bir pastanede çalışmaya başladı. Ancak birkaç gün sonra bu işten ayrılarak 2005 yılında Anadolu'da Akkapak AVM'nin karşısında bir dondurmacı açtı.

Şirketinin başlangıcı pek de pembe değildi. Hiçbir satış yapmadan on gün geçirmek zorunda kaldı. Kimse yanına gelip dondurma istemedi. Daha sonra Mehmood Din müşteri çekme konusunda farklı bir yaklaşım benimsedi. Dükkânındaki ses tahtasındaki şarkıyla dans etmeye başladı. Sonuç olarak insanlar yavaş yavaş mağazasına gelmeye başladı. Ancak "Kalbimsin" şarkısının dans videosunun sosyal medyada yayılmasından sonra insanlar ondan dondurma almak için akın etti.

Sanatçı

Mehmet Dinç her ne kadar dondurma satıyor olsa da aynı zamanda bir sanatçıdır. 'Kalbimsin' viral olan ilk müzik albümü oldu. İkinci albümü ilk albümü geçemedi. Gerçeklere göre Çilgin Dondurmacı, en iyi Türk müzisyenleri/grupları ölçen Top Chart'ta yer alırken, Çilgin Dondurmacı'nın kaydettiği en yüksek sıralama 17. En kötü sonuç 421. Bu popülerlik nedeniyle Pakistan halkı da iş stratejisini ayarladı. Ayrıca. Onun tarzına göre kendi videolarını yaptılar. Özellikle Biryani ve Bun Kabab satıcılarının video rekreasyonları internette viral oldu. Artık izleyiciler tarafından da seviliyorlar.

Türk medyası

Türkiye'nin ana akım medyası da Mehmet Dinç'i öne çıkaran makale ve haberlerle öne çıktı. İşte “Aydınlatma” isimli haber sitesinde “Çılgın Dondurmacı” şöyle anlatılıyor:

“Türk dondurmacıların kalabalığı eğlendirmek için dondurma satarken insanları aldattığını görmüşsünüzdür. Bu süreçte sizi kandırırken size dondurma veriyormuş gibi yapıyorlar. Sizi ve izleyicileri eğlendirmek için. Ama Çılgın Dondurmacı dünyadaki hiçbir dondurmacıya benzemiyor. Sadece hile yapmakla kalmıyor, aynı zamanda onunla dans etmezsen sana dondurmayı da vermiyor. Ve eğer dansın iyiyse, sana buz vermeden önce seninle gelip seni eğlendirecektir."

Hayat dersleri

'Aydınlanma' geçtiğimiz günlerde Yousuf Rafi'nin Çılgın Dondurmacı'dan alabileceğimiz hayat derslerine dair bir makalesini yayınladı. İçinde kendisinden öğrenebileceğimiz ilk dersin, yaptığımız işi sevmemiz veya sevdiğimiz işi yapmamız gerektiği olduğunu belirtiyor. Dondurmacı, üniversite eğitimi almasına rağmen dondurma satmayı tercih etti. Ama sevdiği için başarılı oldu.

İkinci olarak Rafi şunu söylüyor: “Süreç hedeften daha önemli”. Mesela Mehmet Dinç ya da Çılgın Dondurmacı'nın dansını ele alarak, Dondurmacı dondurma satarken dans ettiğinde sürecin her aşamasından keyif aldığını söylüyor. 'Bunu onun gözlerinde görebiliyorsun. Dondurmayı taşıma, yapma ve servis etme şekli; Hepsi orijinal ve övgüye değer."

Rafi, sürecin hedeften daha değerli olduğunu söylüyor:

'Çocukluğumuzda bize hedefler koymamız ve onlara ulaşmamız öğretilir. Büyüklerimizin bize öğretmediği şey süreçten keyif almaktır. Çünkü sevdiğimiz bir şeyin peşinden gittiğimizde, bu sadece varış noktasıyla ilgili değil; önemli olan neyi feda ettiğimiz, neyi başardığımız ve o hayalin peşinden koşarken nasıl bir insana dönüştüğümüzdür.”

Üçüncüsü, Rafi ekip çalışmasının önemini vurguluyor. Çılgın Dondurmacı'nın videosu başkaları tarafından paylaşılmasaydı videosunun viral olmayacağını söylüyor. Bu nedenle başarı için birkaç samimi insana çok ihtiyaç vardır.

Son olarak çaba ve uygulamanın önemini vurguluyor. Şöyle yazıyor: "Çılgın Dondurmacı, dondurmayı yumuşak ve sade hissettirmek için dans hareketleriyle birlikte servis ediyor. Ancak gerçek şu ki, çok fazla pratik gerektiriyor. Yıllarca günlük pratik onu, dönüşebileceği bir yere getirdi. gözlerin kapalı olmasına rağmen dondurma külahı bitti."

Bu aynı zamanda Sri Lankalı şarkıcı Yohani De Silva'nın başarısı için de geçerli. Bir gecede sansasyon yaratmasına rağmen, uzun bir süre boyunca gösterdiği özveri sayesinde bu seviyeye ulaştı. Bu yüzden Çılgın Dondurmacı'nın başarısını küçümseyemeyiz. Evet, zaten insanlara iyi şarkılar ve dans eşyaları verdiği doğru, ancak gelecekte bir şaheserle ortaya çıkarsa, görünürdeki ünlü statüsünün ardındaki gerçek sanatçıyı görebileceğiz.

Çılgın Dondurma Makinesi: Dondurma satıcısı sanatçıya dönüştü (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6059

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.